8. mars 2013

Yala Natinal Park


Når ein først er i Sri Lanka må ein nesten fare på safari ( kan nok ikkje sammenlignast med Afrika, men safari blei det)!

Vi booka gjennom gjestehuset vi budde på og kl. 04:45 nestemorgon kom jeepen vår å henta oss. På vei til parken plukka vi opp en ensom tyskar og eit tysk par som hadde ei lita jente ( det viste seg seinare at det var en liten gut på 4 år. Til og med sjåføren korrigerte mora og sa "neinei, det e ei jente!") Kanskje lurt med en klipp snart?

Fekk med oss soloppgang!
I starten såg vi for det meste fugla, rådyr og vannbøflar og til tyskerdama si store begeistring "MONGUL!"(eit lite ilder-aktig dyr). Viste seg at dama var veldig begeistra for alt som rørte på seg og ga ikkje frå seg anledninga til å peike å vise til resten av jeepen også! "Klaus, Klaus, sehen!!"


"Mongul!"

Etter noken hompete tima fekk vi endelig sjå elefanta! Då vart ej kjempeglad, men tyskerdama vart overlykkelig og begynte å grine! Jaja, vi fekk no iallfall litt underholdning imellom alle hompane og dyra.
Fine elefanta!

Kan understreka at ditta e den mest hompete turen ej he våre på noken gong, men naturelskaren i meg fann det vel verdt det! 

Tips: skal du noken gong på safari i Yala National Park ha for gudsskyld på deg sportsBH!

1 kommentar: