17. mars 2013

The life of a backpacker


Stikkord: småkryp, do, buss & trafikk.

Livet som backpacker ekje so verst altso. So langt trur ej vi he våre veldig heldig med kor vi he budd. Det hekje våre noke 5-stjerners hotel, men heller budsjettvennlige og sjarmerande hostel og gjestehus.

På Sri Lanka vendte ej meg nesten til å ta en kald dusj og å sjå småkryp på badet, ein del av kvardagen.
Eine plassen vi budde på såg vi både firfisle og kakerlakka på rommet, usj! Det var ikkje so deilig!

Med backpacking høre det også med kollektiv transport. So det e ganske handy å reise med ryggsekk, kan ikkje forestille meg korleis det ha våre å ha hatt koffert!
Det var fryktelig billig å reise med buss også, dog noke ukomfortabelt. Men ej velge heller å svette eit par tima når ein må berre betale 300 LKR = 13NOK (!)
Bussane fær i 100 og helvete og tuta når dei skal kjøre forbi noken (heile tida). Hjerte stoppa for kvar ei forbikjøring, det kunne ofte vere 2 bila som passerte samtidig!
På vei til flyplassen tok vi tuk tuk i den tjååka og forurensa trafikken, var rimelig glade for å stige av 90min seinare!Guri dokke, då vi ankom Singapore følte vi at vi var tilbake til sivilisasjonen igjen...det var såpe på do! I Singapore bur vi på samme hostel i 5dag og bur på 10-damesrom! Ikkje so lett å sove på kveldane med snorking og tastaturskriving, takk gud før øreproppa!

Our dorm in Singapore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar