28. desember 2009

Den lange heimreisa....

Jauda, det slokje feil. Det måtte komme en jævla  snøstorm den dagen ej skulle reise frå USA, frå Newark Airport.

Men først Christmas in New York City. På fredagsmorgen stakk ej frå Willimantic, kunne ikkje vente å komme meg vekk derfrå! Sto opp klokka 5, hadde plana om å ta 6:07 bussen, men ho ej skulle reise med hadde selvfølgelig forsove seg.. so vi satsa på 7:07 bussen. Vi måtte gå et stykke for å komme til busstoppen. Klokka va 7 om morgonen og det var freezing...! Ej hadde 2 store kofferta ej måtte drage bortover veien, mista berre 3 fingra i kulda. Heeeldivis rakk vi den! Då vi kom til Hartford,CT måtte vi vente på direktebussen til NYC. Vi va framme i 11tida, so vi for å kvitta oss med bagasja på hostelet vi skulle bu på. So for vi og måtte 2 andre jente, vi åt lunch på Mercer Kitchen i Soho som va en skikkelig stilig resturant, neste gong du e i NYC må du ta deg en tur!

Next up--> Shopping! Alle butikkane hadde salg yey! Tru det eller ei, ej kjøpte meg ingenting :O

Då vi kom tilbake til hostelet måtte vi ta oss en liten power nap, nesten ingen av oss hadde sove. Veit ikkje om det hjalp so mykje da men men. På kvelden for vi til Rockefeller Center for å sjå det stoore tradisjonelle  juletredet, det vakje so veldig stort egentlig. Der va mooonge turista, alle for å ta bilde av tredet. Men fy kor kaldt det va!! New York om vinteren e heilt forferdelig kaldt!! So såg vi noken so hadde lagt seg i kø, dei skulle være der til morgonen etter kl.7, for å få biletta til Saturday Night Live...omg att dei orka, fekk sikkert influensa alle sammen!!


Vi skulle egentlig på en uteplass, men det var deeen køa so vi stakk på kino istaden, New Moon! Den var egentlig ganske bra! Kom tilbake kl.3 om natta,  so var det rett i køys!

Laurdag...siste dag i NYC! En siste shoppingsrunde. Det var 4 av oss som skulle fare frå Newark, so vi tok alle drosje kl.2, va der vell i halv 3 tida. Anna sitt fly gjekk halv 6, Sarah sitt 6:15, og mitt og Henrik sitt 8:05...
Vi sto 1 time i kø for å sjekke inn...! Etter vi var igjennom security kjøpte vi oss litt mat (heldigvis). Flyet vårt var heile tida i rute, vi var en av dei heldige som ikkje vart kansallert eller delayed (trudde vi). Hadde direkte fly frå Newark - Oslo. Vi kom ombord på flyet halv 8, sida det var snøstorm (!) ute måtte dei avfryse vingane, dei sa vi kom til å være 20-25 minutt forsinka. Ej so skulle rekke dagbussen neste morgon, flyet skulle landa 09:35, bussen gjekk 10:15... ej hadde rokke det veit du! En, to, tre, fire og fem tima gjekk og vi hadde fortsatt ikkje letta..............! Dei fekk ikkje avfryst vingane fort nok før dei var dekka med snø igjen. So vi måtte deplane, jaauda. Vi fekk beskjed om å venta på terminalen, so skulle vi få nærmare beskjed om 1 time, det gjekk selvfølgelig 2 tima. Heeeeldivis fekk vi fare, "berre" 8 tima forsinka. Flyturen tok berre 7, 5 tima, føltes ut som forever. Det var kanskje fordi vi satt der i over 12 tima til sammen..!

No sitte ej på Gardermoen og venta på nattbussen, berre 5 tima til den i går hohoho!
 
Jaja, e berre takknemmelig ej fekk komme heim so tidlig, det var so monge fly som vart kansallert og må vente heilt til tirsdag for å få plass på neste fly..!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar